11/4/11

Sem catalans


Dissabte a les quatre de la tarda l’estadi Olímpic Lluís Companys de Montjuïc estava ple a vessar a causa del partit que disputava l’equip francès del Toló contra l’USAP de Perpinyà.

En principi dir qui juga un partit és senzill,  però és així sempre? Per què, com s’ha d’anomenar als més de 30000 afeccionats de Perpinyà que van omplir l’estadi animant l’USAP? Francesos? Catalans? I l’USAP? Depèn del mitjà. 

En la crònica posterior al partit el diari del Grupo Zeta, El Periódico titulava “Allez les catalans” però en el subtítol escrivia “l’equip francès promet tornar a Barcelona”. Aquest diari usa una línia editorial que  etiqueta de “francès” l’equip de Perpinyà, encara que en el text se’ls anomenava “catalans”. Ni carn ni peix. De la mateixa manera que el diari La Vanguardia, el Mundo Deportivo i l’Sport, que agafaven el text de l’agència EFE, oferien un creuament de conceptes. “Catalunya Nord”; “rossellonès” ...  i les referències a la “senyera” són més aviat folklòriques. Per altra banda, trobem el diari AVUI i el diari ARA. Aquests dos diaris aposten per una línia que considera l’USAP i els seus afeccionats com a “catalans” i no anomenen “francesos” a l’USAP en cap moment.

1 comentari:

  1. Majoritàriament la catalanitat de l'USAP és la seva forma de mostrar-se com a francesos.Fins i cert punt és lògic, tenint en compte que no hi ha visibilitat pública de la reivindicació política.

    ResponElimina